Ben jij verzekerd tegen hacking?

Meer dan ooit is het bedrijfsleven afhankelijk van data en systemen. Uitwisseling van allerlei soorten informatie, zoals payrollgegevens, klantenadressen, creditcarddata en medische informatie verloopt digitaal. Helaas is cybercrime in de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden.

Onderschat jij het risico?

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat veel mkb’ers nog steeds het risico dat zij lopen onderschatten, terwijl internetcriminelen steeds vaker hun slag bij mkb-bedrijven en zzp-ers slaan, nu corporates beter beveiligd zijn. Het is dus hard nodig om het midden- en kleinbedrijf cyberveilig te maken.

Dek de risico’s met een cybersecurity verzekering

Je goed verzekeren tegen de gevolgen van onder meer hacking, systeeminbraak, verloren gaan of gestolen worden van data of cyber-aanvallen is geen overbodige luxe. Een inbreuk op de beveiliging van jouw organisatie heeft vrijwel altijd grote gevolgen voor het bedrijf: een gehackte website kan de reputatie schaden en een systeemuitval kan de continuïteit van jouw business verstoren. Een cybersecurity verzekering dekt de risico’s af en biedt snelle en doelgerichte dienstverlening na dataverlies, hacking of cyberaanvallen.

Je krijgt assistentie van ervaren security- en privacyprofessionals, die werken volgens een gedegen incident response-plan. Zij helpen je bijvoorbeeld databases en websites te herstellen, belanghebbenden te informeren en de schade te beperken.

We bespreken hieronder twee situaties waarin een cybersecurity verzekering zeker uitkomst biedt.

Je hebt diverse IT-leveranciers

Je maakt gebruik van diverse IT-leveranciers zoals hard- en softwareleveranciers, een netwerkbeheerder, websitebouwer en hostingpartij. Bij navraag blijkt dat niemand binnen jouw organisatie een totaaloverzicht heeft van wat precies is afgesproken met de ICT-leveranciers op het gebied van security. Hierdoor is het onduidelijk welke partij verantwoordelijk is voor beveiligingsupdates, of er regelmatig restore tests worden uitgevoerd, of als één ICT-leveranciers ervoor zorgt dat je voldoet aan de AVG-regelgeving. Wie weet moet jij dit nog allemaal zelf regelen.

Medewerkers halen malware binnen

Cloud-providers zullen er alles aan doen je data te beschermen, maar je maakt nog steeds contact via je eigen, lokale apparaten, zoals telefoons of laptops. Data uit de cloud wordt namelijk gesynchroniseerd met deze apparaten. Andersom wordt wat lokaal gebeurt met de cloud gesynct. Als iemand per ongeluk op zijn eigen apparaat een archief verwijdert of gijzelsoftware binnenhaalt, kan hij dit overbrengen naar de cloud en vanuit daar worden alle andere aangesloten apparaten geïnfecteerd. Kortom, in de cloud werken betekent niet dat je volledig bent beschermd. Naast malware zijn zwakke logins en wachtwoorden, phishing mails, en het delen van gegevens die niet gedeeld mogen worden vaak de boosdoeners.

Ben je benieuwd naar de cybersecurity verzekering? Neem dan contact op met KIREMA. Wij informeren je met alle plezier. Bel 0348 – 20 00 03 of mail naar info@kirema.nl.