Het laatste kwartaal van het jaar komt eraan en jij wilt ongetwijfeld dat het succesvol is. In het digitale tijdperk waarin we leven is het succes van organisaties onlosmakelijk verbonden met de manier waarop zij gebruik maken van de beschikbare IT-mogelijkheden. Zo heeft de coronacrisis aangetoond dat het voor organisaties noodzakelijk is om snel te kunnen schakelen. Dat kan niet zonder goede technologie. De flexibiliteit van de organisatie is namelijk niet alleen afhankelijk van de organisatiecultuur, de organisatiestructuur en de mindset van de mensen, maar ook van de IT-omgeving. Een flexibele IT-omgeving is een must voor wie wil dat de organisatie zich snel aanpast aan een nieuwe realiteit.
Kon jouw organisatie snel schakelen?
Hoe verliep de transitie in jouw organisatie bij aanvang van de coronamaatregelen? Indien die soepel en vlot verliep en medewerkers zonder problemen veilig en prettig konden thuiswerken, dan is er sprake van een flexibele IT-omgeving. De organisatie verdient dan een pluim!
Wanneer medewerkers problemen ondervonden met inloggen in de volledige werkomgeving; als ze niet bij hun bestanden konden, als het vermoeden bestaat dat er data is gelekt, of als de telefonisch bereikbaarheid van de organisatie te wensen overliet, dan is dit het gevolg van een IT-omgeving die niet langer volstaat. Dan sluit de IT niet aan bij de manier waarop er in de organisatie wordt gewerkt. En dan is het nu tijd voor actie!
Hoe ontwikkel je de optimale IT-omgeving?
Als IT-experts willen wij jou adviseren om middels een vooronderzoek de IT-omgeving grondig onder de loep te nemen. Bekijk hierbij welke tools er worden gebruikt, hoe die worden gebruikt, welke tools zijn verouderd en welke nog volstaan.
Onderzoek vervolgens wat er in het IT-systeem dient te veranderen zodat deze wel aansluit bij de manier waarop er momenteel in de organisatie wordt gewerkt. Neem de factor flexibiliteit hierin mee zodat je een systeem ontwikkelt dat meebeweegt met de organisatie. Met die flexibiliteit stoom je de organisatie namelijk klaar voor een succesvolle toekomst.
Met de onderzoeksresultaten in de hand stel je daarna een IT-doel waarin je als het ware als een architect het optimale IT-systeem ontwerpt. Het IT-doel, inclusief een realistisch tijdspad, neem je op in de IT-planning. In de IT-planning omschrijf je stapsgewijs de stappen die je helpen om het IT-doel te behalen.
Bekijk tot slot welke stappen je in het laatste kwartaal van 2020 kunt ondernemen om het IT-doel zo spoedig mogelijk te behalen.
Heb jij hulp nodig bij het in kaart brengen van de IT-omgeving of bij het maken van een planning? Neem contact op. We nemen jou op IT-gebied graag werk uit handen zodat jij je op je corebusiness kunt concentreren. We schreven eerder een blog over de voordelen van uitbesteden van IT. Kies jij er desondanks toch voor om zelf aan de slag te gaan met het optimaliseren van de IT-omgeving? Dan zijn wij ook benieuwd naar hoe je dat aanpakt. Deel hier jouw verhaal met ons.